​Sa dhe pse duhet që bizneset të kenë transparencë me punonjësit?

Janë disa pyetje që bëhen për transparencën në vendin e punës. Sa informacione i ndani me punonjësit për të nxitur…

​3 shenjat që tregojnë që punonjësit po e lënë punën pa paralajmërim

Largimi i një punonjësi pa paralajmërim nganjëherë është si një lajm “bombë” brenda vendeve të punës. Zakonisht janë një mori…

​Si të veproni kur ju bëhen pyetje “të ndaluara” dhe të parëndësishme në intervistat e punës?

Mund të duket që të gjitha pyetjet që bëhen nga rekruterët janë të duhura dhe duhet të përgjigjeni. Nganjëherë disa…

5 mënyra për të bërë t’i bërë lidhjet sa më pozitive gjatë takimeve

Pavarësisht nëse jeni ekstrovert apo introvert, takimet luajnë rol kyç në krijim e lidhjeve të qëndrueshme. Edhe pse sasia e…

ASK: Regjistrimi i ndërmarrjeve ekonomike me rritje për 2.54 %

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar repertorin statistikor mbi Ndërmarrjet Ekonomike në Kosovë për tremujorin e parë të…

Si ta përdorni komunikim jo verbal në intervistat e punës?

Përgjigjet e mira për pyetjet në intervista të punës janë shumë të rëndësishme, por kjo nuk do të thotë që…

Nënshkruhet kontratat me katër përfaqësues të bizneseve për investime në Parkun Industrial në Mitrovicë

Kryetari i Komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, së bashku me përfaqësuesit e katër bizneseve vendore të martën kanë nënshkruar kontratat…

Pesë pyetje që duhet t’ia bëni vetes për karrierë të suksesshme

Kur nuk jemi të sigurt për veten, ne shpesh i drejtohemi familjes, miqve dhe mentorëve për këshilla. Ne i pyesim…

​Mënyra e duhur për t’i trajtuar dorëheqjet e punonjësve

Edhe punëdhënësit më të mirë i largohen punonjësit, sepse arsyet e dorëheqjes janë të shumta. Por, largimi i tyre i…

​7 hapa në punën aktuale që iu ndihmojnë të gjeni lehtë punën e ardhshme

Shumica ndihen me fat që të paktën e kanë gjetur një punë, në një kohë që ndoshta mund të mos…