OAK, ATK e bizneset anëtare diskutojnë për sfidat gjatë ushtrimit të veprimtarisë

Ligji për ATK-në, evazioni fiskal, e qasja e inspektorëve të ATK-së ishin disa nga temat e takimit të përbashkët që Oda…

Për tre muaj mbi 200 ankesa për mashtrime nga bizneset

Qytetarët e Kosovës përpos që duhet të përballen me çmime gjithnjë në rritje të produkteve, ata shpesh bien pre e mashtrimeve.…

​Kurti: Vizioni ynë afatgjatë është të bëjmë Kosovën vendin më prosperues në rajonin e Ballkanit Perëndimor

Vizioni ynë afatgjatë është të bëjmë Kosovën vendin më prosperues në rajonin e Ballkanit Perëndimor, tha Kryeministri i Republikës së…

Arrestohet një person për marrje ryshfeti nga bizneset aplikuese për subvencione

Policia e Kosovës ka arrestuar sot në flagrancë një person në Prishtinë për ryshfet  për subvencione. Personi, identiteti i të…

Kriza energjetike, OAK i kërkon Qeverisë të hartojë plan për mbrojtjen e bizneseve

Kryetari i Bordit të Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK), Skënder Krasniqi gjatë shpalosjes së raportit vjetor, tha se 2021-ën…

Pse njohjet dhe komunikimi i duhur me konsumatorë janë elementet kryesore për rritjen e biznesit?

Shumë kohë më parë shitja e produkteve ose e shërbimeve do të thoshte që të premtohej sesi ai do t’i…

​Kurti: Strategjia e energjisë do të siguroj furnizim të rregullt të energjisë për amvisëri dhe biznese

Qeveria e Kosovës ka prezantuar grupin punues për Strategji të Energjisë 2022-2031, me ç’rast kryeministri Albin Kurti ka thënë se…

​Konflikt interesi në ATK, disa zyrtarë kanë në pronësi biznese

Agjencia Kundër Korrupsion(AKK) ka hasur në disa zyrtarë të Administratës Tatimore të Kosovës(ATK) se kanë në pronësi biznese, e që…

​Grante në bujqësi përfituan edhe bizneset që nuk merren me këtë sektor

Në dy raporte të ndara, Instituti GAP ka analizuar se si kanë ndikuar grantet dhe subvencionet në prodhimin bujqësor, megjithëse…

​ATK i’u bënë thirrje bizneseve që të aplikojnë për subvencionim të pagës së punëtorëve dhe qirasë

ATK i’u bënë thirrje bizneseve që të aplikojnë për subvencionim të pagës së punëtorëve dhe qirasë Administrata Tatimore e Kosovës…