Nga 1 qershori fillojnë punën mbi 95 për qind e bizneseve, Rukiqi kërkon përshpejtimin e pakos së rimëkëmbjes

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi theksoi se 67 ditë kanë kaluar që nga fillimi i masave kufizuese,…

Kërkohen 3 milionë euro për rimëkëmbjen e turizmit, sytë nga tregu i brendshëm dhe i rajonit

Mbyllja e kufijve si masë mbrojtëse për parandalimin e përhapjes së virusit COVID-19, por edhe kufizimi i lëvizjes së njerëzve…

Rukiqi: Vendet e rajonit më efikase për shpëtimin e ekonomisë

Kryetari i Odës Ekonomike, Berat Rukiqi ka thënë se vendet e rajonit shumë më efikase dhe me përkrahje shumë më…

Pandemia prek edhe sektorin e patundshmërisë, një goditje e rëndë për vendin

Edhe sektori i patundshmërisë në vend është prekur nga pandemia Covid-19 sikur shumë sektorë të tjerë ekonomik. Sektori i ndërtimtarisë…

Kriza politike pamundëson realizimin e pakos për rimëkëmbje ekonomike

Kriza politike do t’i pamundësojë vendit që të ketë një rimëkëmbje ekonomike të shpejt pas pandemisë dhe asnjë pako për…

Rimëkëmbja ekonomike do të varet shumë nga masat qeveritare

Në vazhdën e takimeve të rregullta pas shpërthimit të pandemisë COVID-19, Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) Fehmi Mehmeti…

Kërkohet linjë e veçantë e pakos emergjente për mediat

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi kërkoi një linjë e veçantë e pakos emergjente e dizajnuar për mediat.…

Rukiqi: Nuk po shohim angazhim për të larguar frikën nga papunësia masive

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, tha se është detyre e qeverisë që të largojë kërcënimin dhe frikën…

Berat Rukiqi: Nuk pres mbyllje të kufijve për qarkullim të mallrave

Drejtori i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi ka deklaruar se pas situatës së krijuar me koronavirusin, numri i kamionëve…
error: