​OEK: Rritja e çmimeve goditje edhe për ekonominë e vendit tonë

Rritja enorme e çmimeve për çdo sektorë është një goditje tjetër për ekonominë e Kosovës pas asaj të shkaktuar nga…

OEK kundër shtrenjtimit të energjisë për bizneset: Do falimentonin shumë kompani

Komuniteti i biznesit po kundërshton fuqishëm çdo ide që barrën e shtrenjtimit të energjisë elektrike ta mbajnë ata. Oda Ekonomike…

Rukiqi: Viti 2022 do të jetë shumë më sfidues se sa viti 2021

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi ka dhënë disa arsye duke thënë se viti 2022 do të jetë…

​Kompanitë hasin në pengesa gjatë eksportit në Serbi, opozita kërkon reciprocitet

Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari thekson se Kosova nuk është duke u përfaqësuar ashtu siç duhet në…

OEK: Ndihma ndaj kategorive sociale nuk zgjidh problemin, të ulet akciza për naftën dhe TVSh-ja për disa produkte

Për t’u përballuar çmimet e larta nga qytetarët dhe bizneset, kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi ka kërkuar…

“Ballkani i Hapur” projekt politik, Kosova e papërgatitur për të qenë pjesë e tij

Çështja e “Open Balkan” i gjen të ndarë njohësit e ekonomisë në vend. Derisa disa besojnë se Kosova nuk është…

Edhe OEK kundërshton masat e reja kundër COVID-19

Pas gastronomeve edhe Oda Ekonomike e Kosovës, ka kundërshtuar masat e reja të paralajmëruara kundër COVID-19. Kryetari i OEK-ut, Berat…

​Ringjallja ekonomike varet nga vaksinimi, thirrje për largimin e burokracive në procesin e imunizimit

Kryetari i OEK Berat Rukiqi dhe drejtoresha ekzekutive e Platformës CiviKos, Donika Emini sot në një konferencë për media kanë…

Oda Ekonomike e Kosovës dhe ajo e Izraelit zotohen për rritje të bashkëpunimit

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës (OEK), Berat Rukiqi është takuar me  nënkryetarin e Odës Ekonomike të Izraelit, Roy Roznek…

Rukiqi takohet me nënkryetarin e Odës Ekonomike të Izraelit, zotohen për bashkëpunim

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, ka takuar sot  nënkryetari i Odës Ekonomike të Izraelit, Roy Roznek. Pas…