Asnjë investitor i madh strategjik, ekspertët: Ja në cilët sektorë duhet të orientohet Kosova

Kosova vazhdon të çalojë në tërheqjen e investimeve të huaja direkte, pasi viteve të fundit nuk solli asnjë investitorë të…

Mbi 1 milion bashkatdhetarë erdhën në Kosovë, shpenzuan rreth 500 milionë euro

Bashkatdhetarët që kanë ardhur këtë verë në Kosovë, sipas hulumtimeve të bëra nga organizatat joqeveritare, kanë shpenzuar rreth gjysmë miliardi…

Njohës të ekonomisë e quajnë legjitime heqjen e masës antidamping për bllokat nga Serbia

Vendimi për heqjen e masës antidamping dhe kundërbalancuese për bllokat e ndërtimit që importohen nga Serbia po mbështetet nga njohës…

Qeveria Kurti e ngathtë në zgjidhjen e problemeve ekonomike

Qeveria e udhëhequr nga kryeministri Albin Kurti për 100 ditë mori disa vendime dhe miratoi disa projektligje, por nuk përmbushi…

Qeveria në proces të rishikimit të buxhetit, ekonomistët kërkojnë harmonizim të rimëkëmbjes

Qeveria është në proces të konsolidimit të rishikimit të buxhetit e që pritet shpejt ta aprovojë dhe ta dërgojë në…

Në kulmin e pandemisë kursimet e kosovarëve arrijnë nivel rekord, mbi 4.3 miliardë euro

Në këtë kohë krize që ka shkaktuar pandemia Covid-19, kursimet e qytetarëve dhe bizneseve nëpër bankat komerciale të Kosovës kanë…

Rimëkëmbja ekonomike sfidë për Qeverinë Kurti 2

Sfidat e qeverisë së re nuk do të jenë të pakta edhe në aspektin ekonomik, duke marrë parasysh tkurrjen ekonomike,…

Pa valutë kombëtare edhe pas 13 vitesh mëvetësi, shteti sfidohet nga dinari serb

Kosova edhe pas 13 viteve të pavarësisë nuk ka nxjerrë valutën kombëtare, ani pse për të pasur një të tillë,…
error: