Kosova me mbi 25 përqind më shumë turistë sesa vitin e kaluar

Këtë vit Kosova ka shënuar rritje të numrit të vizitorëve nga e gjithë bota. Krahasuar me periudhën e njëjtë të…

​Shënohet dyvjetori i themelimit të UTK-së, paralajmërohen bashkëpunime të reja ndërkombëtare

Është shënuar sonte dyvjetori i themelimit të Unionit të Turizmit të Kosovës (UTK), me ç’rast u tha se i njëjti…

Hapet Panairi Ndërkombëtar i Turizmit, shtrohet nevoja për rritjen e numrit të turistëve në Kosovë dhe Shqipëri

Është hapur sot në Prishtinë Panairi Ndërkombëtar i Turizimit “Kosova 2022”, i cili po konsiderohet të jetë mundësi e mirë…

​UTK: Pjesëmarrje e suksesshme e Kosovës në Panairin EMITT në Turqi

Pjesëmarrja e Kosovës në panairin EMITT 2022 rezultoi në prezantim dinjitoz të ofertës turistike të vendit, vendosjen e një standardi…

​Dimri sjell çdo vit rreth 100 mijë turistë nga Shqipëria

Kosova njihet si vend me potencial të madh të zhvillimit të turizmit dhe resurseve që ka në dispozicion për turizëm…

​Masat në kalimin kufitar Kosovë-Shqipëri, bie numri i turistëve në mënyrë drastike

Ka rënë përreth 90 përqind numri i vizitorëve nga Shqipëria dhe dëme të mëdha financiare janë shkaktuar për të hyrat…