Enver Hasani bëhet shkak që sërish mos të dërgohen për votim në seancë kandidatët për Avokat të Popullit

Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione ka dështuar të dërgojë listën e…

Dështon dërgimi i listës së kandidatëve për Avokat të Popullit në Kuvend

Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione ka dështuar sot të dërgojë listën…

Shoqëria civile kërkon përsëritjen e procesit përzgjedhës për Avokat të Popullit

Rrjeti i Grave të Kosovës, Grupi për Studime Juridike dhe Politike, Instituti i Kosovës për Drejtësi dhe Instituti Kipred, përmes…

Procesi i përzgjedhjes së Avokatit të Popullit po përcillet me defekte serioze ligjore

Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) ka shprehur kundërshtinë me rrjedhjen e procesit përzgjedhës për Avokatin e Popullit në…

Kërkohet reformë e thellë e shërbimeve sociale dhe familjare për qytetarët e Kosovës

Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, Institucioni i Avokatit të Popullit, Asociacioni i Komunave të Kosovës dhe…

Avokati i Popullit: Specialja bëri shkelje me publikimin për Thaçin e Veselin

Avokati i Popullit, Hilmi Jashari, thotë se Prokuroria Speciale ka bërë shkelje kur ka vendosur që të publikoj emrat e…

Avokati i Popullit: Nuk ka marrë asnjë ankesë për trajtim çnjerëzor nëpër burgje

Mekanizmi Kombëtar për Parandalim të Torturës i Avokatit të Popullit (MKPT), nga janari deri në mars 2020 ka realizuar rreth…

Gjyqësori shkelësi më i madh i të drejtave të njeriut në Kosovë

Edhe në tre muajt e parë të këtij viti sistemi gjyqësor vazhdon të mbetet shkelësi më i madh i të…