Kurti: Prioritet punësimi i grave dhe i të rinjve, do ta pesëfishojmë numrin e inspektorëve

Kryeministri Albin Kurti ka thënë se një ndër prioritetet e tij dhe Qeverisë që drejton mbetet punësimi i të rinjve,…

Papunësia arrin në 44 përqind, BSPK kërkon rritjen e pagës minimale

Shkalla e papunësisë në vend është rritur në mbi 40 përqind. Kjo rritje ka ndodhur edhe si pasojë e krizës…

Pandemia thellon problemet e punëtorëve

Punëtorët në Kosovë vazhdojnë të përballen me probleme në pagë, siguri në vendin e tyre të punës dhe mungesë të…

Edhe pas 13 vjetësh shtet, papunësia problem i madh në Kosovë

Papunësia mbetet shqetësimi dhe problemi kryesor, ani pse sipas të dhënave zyrtare thuhet se ka shënuar rënie. 13 vjet pas…

Tahiri: Dialogu me sindikata është parakusht për reforma

Zëvendëskryeministri, Besnik Tahiri ka pritur në takim sindikatën e Shëndetësisë dhe të Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës, me…

Ajdini: Nuk po respektohen të drejtat e punëtorëve në Kosovë

1 Maji njihet si Dita Ndërkombëtare e Punës. Ky manifestim lindi nga lufta e punëtorëve për të kërkuar dhe siguruar…