88 raste denoncimi për punëdhënësit nga punëtorët

Për vetëm 12 ditë janë raportuar 88 raste denoncuese, përmes aplikacionit elektronik për verifikimin e punëtorëve, nëse janë të deklaruar/regjistruar…

​Murati: Prej 1 janarit norma e TVSH-së për hotele dhe gastronomi rikthehet në 18%

Në kuadër të Ligjit për Rimëkëmbje Ekonomike ishte paraparë që të reduktohet norma e TVSH-së nga 18 në 8 përqind…

Tejkalimi i planit të buxhetit nga ATK-ja, Murati: Mundësi për mbështetje të drejtpërdrejtë për qytetarët

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve Hekuran Murati ka cilësuar një vit të suksesshëm tejkalimin e planit të  buxhetit të…

ATK inkason 124 milionë euro më shumë se më 2020, qarkullimi i bizneseve rritet për 33 përqind

Drejtori i ATK-së Ilir Murtezaj ka thënë se një ndër objektivat kyçe të kësaj Administrate është edhe inkasimi  dhe përmbushja…

ATK: Gjatë këtij viti janë identifikuar 3100 punëtorë pa kontrata pune

Vetëm gjatë këtij viti, Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) ka identifikuar mbi 3100 punëtorë pa kontrata pune. Po ashtu, 22…

ATK tejkalon pritjet e inkasimit për 2021

Vetëm edhe një muaj para përfundimit të vitit 2021, Administrata Tatimore e Kosovës inkason 552.7 milionë euro tatime, të hyra këto…

512.5 milionë euro të hyra nga ATK

Administrata Tatimore e Kosovës ka njoftuar se janë 512.5 milionë euro tatime të mbledhura për periudhën janar-tetor të vitit 2021,…

Shefi i FMN-së për Kosovën lavdëron ATK-në

Shefi i FMN-së për Kosovën, Gabriel Di Bella, ka thënë se Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) ka bërë arritje në…

ATK inkurajon qytetarët të raportojnë moslëshimin e kuponëve fiskal

Administrata Tatimore të Kosovës ka inkurajuar qytetarët që të kontaktojnë Qendrën e Thirrjeve për të lajmëruar rastet e evazionit tatimor,…