ASK: Shkalla e punësimit për tremujorin e dytë 2020 ishte 24.1%, papunësia 27.2%

Shkalla e punësimit në Anketën e Fuqisë Punëtore, për tremujorin e dytë 2020 ishte 24.1%, ndërsa punësimi me i lartë…

Mbi 96 përqind e familjeve kosovare e shfrytëzojnë internetin

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar Rezultatet e Anketës së Përdorimit të Teknologjisë Informative dhe Komunikimit (TIK) për…

ASK: Kishte ngritje në çmimet e prodhimit

Agjencia e Statistikave të Kosovës ka publikuar indeksin e çmimeve të prodhimit për tremujorin e tretë të këtij viti, ku…

BPV-ja në Kosovë shënon rënie për 9.28 për qind

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar të dhënat e Bruto Produktit Vendor për tremujorin e dytë (TM2) 2020,…

Kosova shënon deficit më të ulët tregtar në muajin gusht

Të dhënat nga tregtia e jashtme e mallrave në Kosovë tregojnë për një deficit tregtar më të ulët për 18.2%…

Gjatë tre mujorit të dytë, Qeveria shpenzoi mbi 534 milionë euro

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar llogaritë qeveritare të Kosovës në tre mujorin e dytë të 2020-tës. Në…

Mbi 6 mijë persona vizituan hotelet e Kosovës për një muaj

Në tremujorin e dytë 2020, numri i vizitorëve në hotelet e Kosovës ishte 6.831, prej tyre 47.96% janë vendorë dhe…

Kurti: Mjerimi si shifër e shtetit, në Kosovë jetohet keq

Lideri i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti ka komentuar të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovë (ASK) mbi të ardhurat…

Shënon ngritje indeksi i çmimeve të prodhimeve blegtorale dhe bimore

Në tremujorin e dytë 2020, indeksi i çmimeve të prodhimeve blegtorale ka shënuar rritje me 7.89%,  ndërsa indeksi i çmimeve…

Shënohet rënie e numrit të ndërmarrjeve të regjistruara

Në tremujorin e dytë 2020 janë regjistruar 2.033 ndërmarrje ose 12.03 për qind më pak në krahasim me tremujorin paraprak,…
error: