Në Kosovë rritet konsumi i energjisë elektrike

Gjatë muajit janar 2023, energjia elektrike bruto në dispozicion ishte 839.43 GWh, kurse konsumi i energjisë elektrike ishte 561.77 GWh,…

Vazhdon rritja e çmimeve të konsumit, inflacioni 12.1 për qind

Çmimet në vendin tonë janë rritur edhe në muajin janar, krahasuar me muajin dhjetor të vitit që lamë pas. Sipas…

ASK: Ngritet indeksi i kostos së ndërtimit

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) sot publikoi indeksin e kostos së ndërtimit (IKN) për tremujorin e tretë (TM3) të…

ASK: Numri i vizitorëve për shtator 2022 është 40.390

Numri i vizitorëve për muajin shtator 2022  është 40.390, prej tyre 37.05% ishin vendorë dhe 62.95%  ishin të jashtëm, ndërsa…

Hoti-Qeverisë: Çfarë menaxhimi katastrofal i parasë publike!

Anëtari i kryesisë së Lidhjes Demokratike të Kosovës, Avdullah Hoti, sot ka kritikuar Qeverinë për keqmenaxhim të parasë publike. Hoti…

Ngritet për 11.3% indeksi i çmimeve të prodhimit në Kosovë, prin energjia elektrike

Agjencia e Statistikave të Kosovës, sot informoi se u publikua Indeksi i Çmimeve të Prodhimit (IÇP) për tremujorin e tretë…

Diskutohen sfidat dhe përparësitë e regjistrimit të popullsisë për vitin 2023

Komisioni Qendror i Regjistrimit (KQR), kryesuar nga Florim Isufi, sot mbajti takimin e parë konstituiv, me ç’rast, anëtarët e komisionit…

​Kurti: Të dhënat për popullsinë, baza e politikave për të ardhmen

Regjistrimi i popullsisë, ekonomive familjare dhe banesave përbën një prej ndërmarrjeve më të rëndësishme institucionale. Kështu u shpreh kryeministri Albin…

​ASK organizon javën e regjistrimit të popullsisë në Prishtinë, për tri ditë me radhë

Agjencia e Statistikave të Kosovës po organizon sot javën e regjistrimit të popullsisë, regjistrim ky që do të bëhet në…

Për tre muaj u regjistruan 2.722 ndërmarrjet ekonomike

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK), ka publikuar repertorin statistikor mbi ndërmarrjet ekonomike në Kosovë për tremujorin e tretë të…