Afatet e shkurtra kohore, kërkohet zgjedhja e presidentit para formimit të qeverisë së re

Zgjedhja e presidentit të vendit po konsiderohet se duhet të ndodhë menjëherë pas konstituimit të Kuvendit të Kosovës. Afatet e…

LDK para reformimit, analistët: Dorëheqja e Mustafës nuk mjafton, ja kush mund të drejtojë partinë

Përveç kryetarit, Lidhjes Demokratike të Kosovës po i kërkohet të bëjë ndryshime rrënjësore që përfshijnë edhe nënkryetarët, kryesinë dhe kryetarët…

Kërkohet nga qeveria e ardhshme të ketë shumicë të qëndrueshme në Kuvend

Për t’iu shmangur mungesës së kuorumit në Kuvend, sikur në dy legjislaturat paraprake, po kërkohet që qeveria e ardhshme të…

​Presidenti, dialogu dhe rimëkëmbja ekonomike pritet të jenë sfidat e qeverisë së ardhshme

Me sfida të njëjta sikur qeveritë paraprake, pritet të përballet edhe ekzekutivi i ri pas zgjedhjeve të 14 shkurtit. Menaxhimi me…

Legjislatura e tetë e Kuvendit pritet të konstituohet në fillim të marsit

Betimi i deputetëve të rinj pas zgjedhjeve të 14 shkurtit pritet të ndodh në fillimin e muajt mars. Certifikimi i…

Rregullorja e re e Kuvendit, kërkohet ndëshkime për deputetët që nuk votojnë

Kuvendi i Kosovës këtë legjislaturë po vazhdon të ballafaqohet me mungesë të kuorumit për votimin e ligjeve dhe rezolutave të…

BE kritikohet për anshmëri në dialogun Kosovë-Serbi

Letrën e sotme të përfaqësuesit special të Bashkimit Evropian për dialogun Kosovë-Serbi, në drejtim të kryeministrit Avdullah Hoti, njohësit politikë…

Partitë parlamentare larg konsensusit për presidentin

Zgjedhja e një kandidati për president të vendit duket të jetë vështirë e arritshme për koalicionin aktual qeverisës. Megjithëse LDK…

Thaçi do të kundërshtojë çdo masë që e pamundëson dialogun

Ashpërsimi i masave të reciprocitetit ndaj Serbisë nga ana e qeverisë në detyrë, është kundërshtuar nga ana e presidentit të…

​Demhasaj: LDK duhet ta tërheq mocionin, Kosova duhet të shpall gjendjen e jashtëzakonshme

Seanca e jashtëzakonshme për votimin e mocionit të mosbesimit të iniciuar nga Lidhja Demokratike e Kosovës, nuk duhet të mbahet.…