Anulohet vendimi për blerjen e veprave të artit MKRS

Është anuluar procesin për vendimin për blerjen e veprave të artit nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit (MKRS). Në…

​Vjedhja e arit në Shqipëri në vlerë 2.8 milionë dollarë

Policia e Shqipërisë më 30 prill të vitit 2000, ka zbuluar se në thesarin e shtetit në vitin 1997 dhe…

Arti shqiptar në zi, shuhet kompozitori Agim Krajka

Është shuar në moshën 84-vjeçare jetë kompozitori i mirënjohur Agim Krajka. Lajmin për ndarjen e tij nga jeta e ka…

5 punë që mund t’i bëjnë dashamirët e artit

E bukura është gjithmonë ajo çfarë na tërheqë, na bën më të ndjeshëm dhe më fisnikë. Prandaj nga shumëkush arti…

Fotografia, arti i të jetuarit në një nivel tjetër

Me foto aparatin e tij, ka arritur të kapë imazhe nga më të bukurat, e sidomos në vendlindjen e tij…

Ait-ben-Haddou, sfondi idilik i artit të shtatë

Në portat e shkretëtirës, në ultësirën e Atlasit të Lartë, ndodhet një fshat i përjetësuar në kartolina, Aït-ben-Haddou. Pas mureve…