ORCA për Këshillin Drejtues të UP-së: Rreth plagjiaturës të përbashkuar

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA) ka realizuar një aksion simbolik para Rektoratit të Universitetit të Prishtinës. Gjatë…

Prindërit kërkojnë që grevat në arsimin fillor të ndalohen me ligj

Përmes një deklarate  publike, Këshilli i Prindërve ka bërë thirrje për kthim në normalitet, përmirësim e cilësi në arsim. “Asnjëherë…

Edhe KMDLNJ i bën thirrje SBAShK-ut për ndërpreje të grevës

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut i ka kërkuar SBAShK-ut ndërprerjen e grevës në arsim, pasi…

Ish kryeministri Hoti: Krizë mbi krizë deri tek rënia e qeverisë

Ish kryeministri Avdullah Hoti ka numëruar disa sektorë nëpër të cilët, sipas tij, po ka vështirësi në Kosovë. “Krizë në…

Jasharaj ka pasur molisje në Komisionin për Arsim

Kryetari i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës, Rrahman Jasharja nuk ndihet mirë dhe se ka pasur marramendje…

Gola i thotë Jasharajt të mos përmend emrin e kryeministrit pa prezencën e tij

Kryetari i SBAShK-ut, Rrahman Jasharaj dha besën në Komisionin për Arsim që nuk do të flas më, kur iu kërkua…

SBAShK-u në takim me Komisionin e Arsimit

Kryetari i Këshillit Grevist të BSPK-së, Rrahman Jasharaj ka thënë se në mesin e njerëzve që po shahen është ai…

EdGuard publikon analizën rreth rritjes së pagave në arsim

Në këtë periudhë kur arsimi është në grevë për shkak të kërkesës për mbështetje prej 100 euro, Instituti EdGuard ka…

Grupi i fëmijëve kërkon nga MASHTI që të shmang grevën në arsim

Grupi përfaqësues i fëmijëve “Respect Our Rights” – ROR kërkon nga Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, që të…

Kosova dhe Luksemburgu intensifikojnë bashkëpunimin në disa fusha

Kosova dhe Luksemburgu kanë intensifikuar marrëdhëniet përmes marrëveshjes së bashkëpunimit për zhvillim, në vlerë prej 35 milionë euro. Zëvendëskryeministri Besnik…