Sa kohë duhet të veprojnë antibiotikët

Antibiotikët përdoren posaçërisht për të ndihmuar trupin tonë të luftojë infeksionet. Por shumë vende i janë bashkuar luftës për të…

Përdorimi i shpeshtë i antibiotikëve mund të rrisë rrezikun nga sëmundjet inflamatore

Përdorimi i shpeshtë i antibiotikëve mund të rrisë rrezikun e sëmundjes inflamatore të zorrëve sic është sëmundja Crohn dhe kolitit…

Çka ndodh kur përzihen antibiotikët dhe alkooli

Ekzistojnë barna kundër infeksioneve të cilat kurrsesi nuk bën të kombinohen me alkoolin, sepse madje edhe pirja e vetëm dy-tri…

​Përdorimi i panevojshëm i antibiotikëve dhe blerja e tyre pa recetë të mjekut sfidë për shëndetësinë kosovare

Si pasojë e përdorimit të pakontrolluar të antibiotikëve si dhe blerjes së tyre pa recetë të mjekut, rezistenca antimikrobike  është…