Këto veprime të përditshme janë shkaktarët kryesorë të gjendjes së ankthit

Të gjithë ndonjëherë kemi një ndjenjë shqetësimi, depresioni, ankthi apo frike, që në fakt është një emocion normal, i përditshëm.…

Rëndësia e psikologëve në shkolla

Nuk mungojnë problemet me të cilat përballen nxënësit. Nga depresioni e deri tek përballja me stresin e tepërt, të rinjtë…

Njihni ndryshimin midis një sulmi paniku dhe ankthit

Edhe pse ka disa ngjashmëri, një sulm paniku dhe një sulm ankthi janë kushte të ndryshme mjekësore. Ankthi lidhet më…

Mos i injoroni sinjalet: Si të dalloni ankthin nga depresioni

Një psikolog zbulon dallimin mes ankthit dhe depresionit – simptoma që nuk duhen anashkaluar! Në jetën e përditshme stresuese, ndonjëherë…

Ankthi i adoleshentëve është në rritje

Adoleshentët po jetojnë një kohë të çuditshme, plot ankth, ndjenja vetmie, pasigurie dhe refuzimi. Një studim që u krye me…

Çka e shkakton ankthin e vjeshtës

Ankthi, që për disa njerëz shfaqet në sezonin e vjeshtës, është shumë i zakonshëm. Ky lloj ankthi nuk ka një…

Ankthi gjatë shtatzënisë mund të çojë në lindje të hershme

Gratë që përjetojnë ankth për shtatzënitë e tyre lindin mesatarisht më herët sesa ato që nuk e bëjnë këtë, sipas…

Vetitë medicinale të balsamit të limonit

Balsami i limonit është një bimë nga familja e mentës dhe përdoret për të lehtësuar ankthin, për të stimuluar kujtesën…

​Mes ankthit dhe shpresës, familjarët rrëfejnë për zhdukjen e të dashurve të tyre

Organizata “Ndriçimi i jetës” ka mbledhur dhjetë rrëfime nga familjarë të personave të pagjetur, të cilat i sjell në librin…