​Si t’i tejkaloni sfidat më të mëdha pas pensionimit?

Dalja në pension përjetohet ndryshe nga njerëz të ndryshëm. Një studim i fundit pyeti pensionistët mbi moshën 60 vjeçare: “Cila…

Këshillat që prindërit nuk duhet t’ua japin fëmijëve

Kur vjen koha e diplomimit, shumë prindër do të respektojnë një rit të shenjtë të kalimit në një nivel tjetër,…

​Pse nuk duhet të përdorni shpesh fjalën “më fal”

Të kërkosh falje për gjërat që nuk meritojnë një shprehje të tillë shpesh rrjedh nga dëshira për të treguar respekt,…

​Ekspertët tregojnë se si të silleni pas pushimit të lehonisë

Rikthimi në punë pas pushimit prindëror është i vështirë. Ju keni qenë jashtë rrjedhës së punës për muaj ose për…

Të punuarit më gjatë se orari rritë gjasat për depresion

Puna me orar të zgjatur është ndër faktorët alarmues që rrit ndjeshëm rrezikun e një personi për tu futur në…

Si të silleni me një koleg/e që nuk ndalet duke folur?

Kolegët tepër llafazan mund të mos duken si një problem shumë i vogël në ambient pune, por me kalimin e…

Pse duhet të largoheni nga puna që e urreni edhe nëse paguheni mirë?

Jeta është një udhëtim i mbushur me enigma. Një rregull i pashkruar është që për të fituar diçka, duhet të…

​Thënie inspiruese për t’u ndjerë të motivuar

Me siguri keni dëgjuar se të punuarit fort dhe me zell është një nga çelësat e suksesit. Kur kohët janë…

Gjërat që nuk duhet t’i bëni asnjëherë brenda zyrës

Në zyrë kalojmë një pjesë të madhe të ditës, andaj mënyra si sillemi në këtë ambient pune është shumë e…

​Këto janë mënyrat më të këqija për të kërkuar rritje të pagës

Të kërkosh një rritje page nuk është asnjëherë një veprim i lehtë. Ju nuk dëshironi të dukeni si të pangopur…