​Gjërat që mësuesit duhet t’i bëjnë në ditën e parë

Përshtypjet e para kanë rëndësi – veçanërisht në ditën e parë të shkollës. Nxënësit atë ditë janë mes emocionesh të…

Si të kurseni nga rroga çdo muaj?

Derisa rritemi, jemi të kushtëzuar të gjejmë një punë të mirë dhe të fitojmë një rrogë mujore. Kur zhvillojmë aftësi…

Hapat për të ndryshuar karrierën në çdo moshë

Nëse karriera juaj aktuale nuk është më e vlefshme për ambiciet tuaja dhe ju po mendoni të ndiqni një rruge…

​Thashethemet në vendin e punës, si t’i trajtojmë?

Thashethemet në vendin e punës duhet të trajtohen si dukuri negative, pasi që ndikojnë negativisht në ambientin e punës si…

​Ja çfarë duhet të bëni të premteve për një fundjavë pa stres

Të premtet janë jashtëzakonisht joproduktive dhe shumë prej punonjësve të premteve u ofrohet mundësia për të punuar nga shtëpia ose…

​A mund ta dëmtojë mirësjellja karrierën?

Nëse jeni duke luftuar për të thënë “jo” në punë dhe në vend të kësaj ndjeni nevojën për të ndihmuar…

Si të kërkoni pagë më të madhe për shkak të inflacionit?

Inflacioni dhe pushimet nga puna janë gjërat që i preukupojnë njerëzit më së shumti këtë vit. Muajt e fundit inflacioni…

Pse punonjësit e lumtur janë më produktivë?

Punëdhënësit duhet gjithsesi ta kenë parasysh se sa e rëndësishme mund të funksionojë një gjendje emocionale pozitive  për gjithë kompaninë.…

Profesionet që nuk rrezikohen nga inteligjenca artificiale

Ardhja e inteligjencës artificiale (AI) ka ndryshuar në mënyrë të pakthyeshme peizazhin e shumë industrive, duke sjellë me vete potencialin…

​Ja në cilën pjesë të ditës punonjësit bëjnë më shumë gabime

Punonjësit nuk arrijnë të jenë plotësisht produktivë gjatë gjithë orarit të punës. Në artikullin në vazhdim, AkademiPune ju tregon kohën…