Epoka e marrëzisë!

Umberto Eco me kohë ka paralajmëruar rrezikun e shoqërisë moderne nga tufat e injorantëve që kanë pushtuar rrjetet sociale, duke…

Argati i dreqit!

E bija e Jusuf Gërvalles, patriotit dhe veprimtarit politik, me të cilin mburret Kosova, në vend që të shndërrohej në…

Koha e antiheroit!

Ka pritur 20 vjet për të bërë histori, por si duket historia ka rezervuar për Albin Kurtin momentin më të…

“Sherifja” pa ushtri!

Në 22 – vjetorin e Betejës së Koshares, presidentes së vendit, Vjosa Osmanit, njëherit komandante e përgjithshme e Forcave të…

Përballë Leotrimit

Ulur në hijen e lisave, në një park krejt të gjelbër, të mbushur me zërat e fëmijëve duke përjetuar lojën…

Pafuqia për ta pranuar të vërtetën!

 “Shqiptari kundërshton ende pa e marrë vesh”, thotë Konica. Ndoshta ende ka shqiptarë që nuk e ka marrë vesh kush…