Rezoluta e Kuvendit kundër mbajtjes së referendumit në Kosovë fuqizon pozitën diplomatike Kosovës

E si të mos befasohet njeriu, kur një grup hiqash – politikanësh servilë, të avancuar në pozita shtetërore atakojnë vendimin…

Karamele leshi në tezgjah

Bisedime… me kushte, pa kushte, me flamuj, me himn, me karrige në OKB, me sovran tjetër të deleguar nga BE-ja,…

“Ballkani i hapur” betonon Kushtetutën serbe, ku Kosovën e konsideron krahinë jugore të Serbisë, ndërsa kufijtë e jashtëm si kufij administrativ

Është e pashembëllt që në raportet Kosovë-Shqipëri, nuk përmendet fakti se Kosova konsiderohet si pjesë e Serbisë, si pjesë e…

Kosovës i duhet përkrahja e “Uncle Sam”

Kosovës në këtë fazë nuk i duhen spektakle mediale, dhe çdo mospajtim politik ndërmjet subjekteve politike dhe ndërkombëtarëve duhet të…

Kosova përkundet nga varfëria dhe fle mbi minerale

Kosova është e pasur me thëngjill, me metale dhe jometale si pak regjione në botë, në një sipërfaqe kaq të…

A eshte koha te jetësohet ideja e Kurtit për shërbimin e obligueshëm ushtarak ?

Parlamenti i Kosoves duhet te voton Ligjin e Shërbimit të Mbrojtjes, ashtuqe regjistrimi në Forcat e Mbrojtjes është i detyrueshëm…

Tregim futuristik për kalamaj te “ Shqiperise Etnike”

Prime minister of Albania, Edi Rama  “Shqipëria 2021”, e lire, dhe nudo-demokratike, me oferte te re  turistike… Bujrum demokracia! Dikur…

Politika dhe arti, Guça dhe Korça, Bregoviqi dhe Edi Rama, me një fjalë Jugosllavia III

Promovimi në Korçë  Si humbi Edi Rama karrikën e te parit të Tiranës nuk ishte ndonjë befasi, por si mbet…

Marrëveshja “Ballkani i hapur” pa monitorim ndërkombëtarë hap dyertë e hyrjes së lirë të narko-dollarit serbo-rus

Ideja e vjedhur e Rugovës e viteve të 90-ta “Kosova e hapur ndaj Shqipërisë dhe Serbisë” nga Vuçiq  dhe Rama…

Filmi që po përsëritet në prag të zgjedhjeve, versioni shqiptaro-turk me titra “bakër për alumin”, apo “lira” për “euro”

Hajnia dhe korrupsioni galopant në çdo shtresë të shoqërisë është shndërruar në instrument subverziv kundër xhepit të taxapaguesit kosovarë. Ky…
error: