Largohen edhe 51 shtetas afganë nga Kosova

Sot janë larguar edhe 51 qytetarë nga Afganistani të cilët kanë qenë të strehuar në Kosovë. Këtë e ka konfirmuar…

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar falëndëron Kosovën që mikpriti afganët

117 afganë që janë anëtarë të stafit të NATO-s kanë arritur në Mbretërinë e Bashkuar. Ministria e Punëve të Jashtmë…

​Dhjetëra shtetas amerikanë janë larguar nga Afganistani pas 31 gushtit

Pas 31 gushtit, Shtetet e Bashkuara kanë lehtësuar largimin nga Afganistani të të paktën 36 qytetarëve amerikanë dhe të paktën…

Paralajmërimi për rënien e Kabulit, pse është 13 korriku i rëndësishëm?

Në mes të korrikut, Ambasada amerikane në Kabul dërgoi një paralajmërim për një kolaps të mundshëm të pushtetit në Afganistan…

Dhjetëra qytetarë perëndimorë evakuohen nga Afganistani

Dhjetëra shtetas perëndimorë u larguan nga Kabuli me një fluturim ndërkombëtar pasagjerësh, evakuimi i parë masiv nga Afganistani që kur…

​Kurti dhe Varhelyi bisedojnë për qytetarët afganë të strehuar në Kosovë

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, dhe Komisioneri i Bashkimit Evropian për Fqinjësi dhe Zgjerim, Oliver Varhelyi, zhvilluan një…

OKB konferencë në ndihmë të Afganistanit

​Organizata e Kombeve të Bashkuara (OKB) do të mbajë më 13 shtator në Gjenevë një konferencë për të ndihmuar Afganistanin.…

Tërheqja nga Afganistani acaron marrëdhëniet SHBA-Gjermani

Tërheqja e SHBA nga Afganistani pas 20 vitesh i ka bërë vitet e çrregullta të Trump-it të duken më shumë…

​Maqedonia e Veriut mirëpret kontingjentin e parë të afganëve

Grupi parë prej 149 qytetarësh afganë kanë mbërritur në Maqedoninë e Veriut, qytetarë këta të cilët Republika e Maqedonisë Veriore…

​Ushtari i fundit amerikan që u largua nga Afganistani

Major Gjeneral Chris Donahue është ushtari i fundit amerikan që është largaur nga Kabuli nga Afganistani duke i dhënë fund…