Dogana mbledh mbi 800 milionë euro, rritet importi i mallrave nga Serbia

Dogana e Kosovës ka inkasuar deri tash 819 milionë euro ose mbi 30 përqind më shumë se në vitin 2020. …

Dogana për katër muaj mblodhi rreth 400 milionë euro, shpejt nis zhdoganimi i mallrave në Durrës

Dogana e Kosovës para dy viteve zyrtarisht kishte hapur zyrën e saj në Portin e Durrësit, marrëveshje kjo në mes…

Qeveria të subvencionojë eksportuesit, bilanci tregtar ende negativ

Përkundër trendit rritës të nivelit të eksportit të mallrave vendore në tregjet evropiane, Kosova vazhdon të ketë ende bilanc tregtar…

Masat e reja shtrënguese pritet të ndikojnë në rënien e të hyrave buxhetore nga Dogana dhe ATK-ja

Masat e reja shtrënguese të vendosura nga Qeveria e Kosovës për parandalimin e përhapjes së pandemisë Covid-19, të cilat kufizojnë…

Dogana e Kosovës 11 % më shumë të hyra këtë fillim-vit

Mbi 10 përqind më shumë janë rritur të hyrat nga Dogana e Kosovës në këtë fillim-vit. 123 milionë euro është…

Dogana kontrollon barnatoret në Prishtinë, gjejnë barna të kontrabanduara

Gjatë së martës Dogana e Kosovës ka kryer kontrolle në pesë barnatore në Prishtinë me dyshimin për barna të kontrabanduara.…

Asgjë zyrtare si u fut vaksina “Pfizer” në veri të Mitrovicës, kontrabanda sfidë për Doganën

Si pasojë e pandemisë Covid-19, të hyrat nga Dogana e Kosovës janë 130 milionë euro më pak se në vitin…

Efekti COVID-19, të hyrat në Doganën e Kosovës bien për 5 për qind

Të hyrat në Doganën e Kosovës kanë shënuar rënie rreth 5 për qind krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit…

Stavileci: Kemi përcjellë nga afër situatën për importet nga Serbia

Qeveria e Kosovës ka vendosur të heqë taksën për produktet e mallrave me orgjinë nga Serbia dhe Bosnjë Hecegovina. Por,…

Stavileci: Ka import të vazhdueshëm të grurit, nuk ka nevojë për panik

Dogana e Kosovës, edhe në këtë kohë të pandemisë ka vazhduar me aktivitetet e saj në zhdoganimin e mallrave. Adriatik…
error: