​21 vjet nga marrëveshja për paqe mes Maqedonisë dhe kryengritësve shqiptarë

Më 5 korrik të vitit 2001, Qeveria e Maqedonisë dhe kryengritësit shqiptarë arrijnë marrëveshjen për paqe. Me këtë marrëveshje u…

​21 vjet nga rënia e Komandant Tigrit

Sot bëhen 21 vjet nga rënia e dëshmorit Fadil Nimani, i njohur si Komandant Tigri. Fadil Nimani ishte nga fshati…

21 vjet nga fillimi i luftës në Maqedoni

Sot bëhen 21 vjet nga fillimi i luftës në ish-Republikën Jugosllave të Maqedonisë, e cila pas zgjidhjes së kontestit të…

​21 vjet nga konfrontimet e para të UÇPMB-së

​Gjatë vitit 2000 dhe gjysmës së parë të vitit 2001 territoret e komunës së Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës kanë qenë…

Sot mbushen 21 vjet kur Shqipëria iu bashkua OBT-së

Më 8 shtator 2000, zyrtarisht Shqipëria i bashkohet Organizatës Botërore të Tregtisë. Shqipëria aplikon një regjim liberal tregu, ndërsa Kosova…

Osmani kujton Shaban Manaj: Tërë jetën ia kushtoi çështjes kombëtare

21 vjet më parë u vra veprimtari i shquar i Kosovës për liri e pavarësi, Shaban Manaj. Këtë 21 vjetor…

21 vjet nga nata e tmerrit në veri të Mitrovicës

Sot mbushen 21 vjet nga masakra që ndodhi natën mes 3 dhe 4 shkurtit të vitit 2000 në veri të…

21 vjet nga deklarata historike e Grupit të Kontaktit në Londër

Masakra e Reçakut përfundimisht e përjashtoi mundësinë e një marrëveshjeje për paqe në bisedime të drejtpërdrejta shqiptaro-serbe, siç ishte propozuar…

21 vjet nga dënimi i pesë kroatëve boshnjakë, vranë mbi 100 myslimanë në Bosnjë

Një vendim i gjykatës së Kombeve të Bashkuara për krime lufte në vitin 2000, dënon pesë kroatë boshnjakë me deri…

Policia mbush 21 vjet, nderohen 21 zyrtarët e rënë në detyrë

Policia e Kosovës për nder të 21-vjetorit të themelimit të Policisë së Kosovës, duke iu përshtatur edhe rrethanave aktuale, organizon…