Szijjártó: 1.2 milion doza të vaksinës Sinofarm kanë mbërritur në Hungari

Szijjártó: 1.2 milion doza të vaksinës Sinofarm kanë mbërritur në Hungari

Një dërgesë e re e vaksinave Sinofarm, një total prej 1.2 milion doza, arriti sot në Hungari, tha ministri i Punëve të Jashtme i këtij vendi, Peter Szijjártó.

Duke llogaritur dërgesën e fundit, Hungaria mori gjithsej 4.5 milionë doza të vaksinës Sinofarm, raporton agjencia e lajmeve MTI.

Szijjártó tha se Hungaria i është mirënjohëse Kinës për shpërndarjen e vaksinave më shumë se dy javë para afatit – 31 maj.


“Sigurisht, çdo ditë është e rëndësishme,” tha Szijjártó.

Deri më tani, 6.5 milionë doza të vaksinave kundër koronavirusit “nga Lindja” kanë mbërritur në Hungari, tha Szijjártó, duke shtuar se pa to, numri aktual i njerëzve që morën vaksinën nuk do të kishte arritur në 4.6 milionë.

Ai deklaroi se Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) së fundmi miratoi vaksinën Sinofarm.

“Të gjithë mund të jenë të sigurt për efektivitetin dhe sigurinë e kësaj vaksine,” vuri në dukje Szijjártó.

Video

error: