Superliga Evropiane, UEFA vjen me vendim për Realin, Barçën dhe Juventusin

Superliga Evropiane, UEFA vjen me vendim për Realin, Barçën dhe Juventusin

Organi më i lartë i futbollit evropian UEFA ka bërë të qartë se procedimi disiplinor kundër Juventusit, Real Madridit dhe Barcelonës është pezulluar vetëm përkohësisht për shkak të veprimeve të reja ligjore, por ata me siguri do të luajnë në Ligën e Kampionëve në sezonin e ri.

Këto tre klube janë të vetmet që janë ende në projektin e Superligës evropiane, pasi nëntë të tjerët e braktisën atë brenda 48 orësh pas protestave masive nga tifozët.

Ata vazhdojnë të pohojnë se janë legalisht në rregull për të krijuar një turne të veçantë nga UEFA dhe FIFA, përcjellë KosovaPress.

Në ditët e fundit u raportua se autoritete ligjore zvicerane lëshuan një rekomandim i cili iu dha zyrave të UEFA-s dhe FIFA-s. Kjo do të thotë që UEFA së pari duhet të sfidojë atë vendim ose të jetë e hapur për ndjekje penale të mundshme dhe duhet t’u paguajë klubeve dëmet nëse vazhdojnë me masat disiplinore.


Në thelb, nëse plani do të kishte qenë për të përjashtuar Juventusin, Real Madridin dhe Barcelonën nga Champions League, kjo patjetër nuk do të ndodhë këtë sezon.

Sidoqoftë, deklarata e fundit nga UEFA tregon se ata janë ende të vendosur që përfundimisht të ndëshkojnë klubet rebele.

“UEFA dëshiron të informojë për vendimin e marrë sot nga Organi i Pavarur i Apelit i UEFA-s për të pezulluar përkohësisht procedurat disiplinore që ishin hapur kundër FC Barcelona, ​​Juventus FC dhe Real Madrid CF për një shkelje të mundshme të kornizës ligjore të UEFA-s në lidhje me të ashtuquajturën Projekti ‘Super League’, thuhet në njoftimin e shtëpisë së futbollit evropian.

“UEFA vëren se vendimi për të ndaluar përkohësisht procedurat është marrë nga Organi i Apelit i UEFA-s pas njoftimit zyrtar të bërë UEFA-s nga autoritetet kompetente zvicerane më 2 qershor 2021 të një urdhri gjyqësor ex-parte të marrë më 20 prill 2021 nga ligji njësia evropiane Super League Company SL nga Gjykata Ekonomike e Madridit Nr 17 (“Urdhri i Gjykatës”). Vendimi i Organit të Pavarur të Apelimit të UEFA-s është marrë pa paragjykuar pyetjen në lidhje me zbatueshmërinë e Urdhrit të Gjykatës në Zvicër. Në mbështetje të Urdhrit të Gjykatës, tre klubet e përmendura kanë kërkuar të mbrojnë veten nga pasojat e mundshme disiplinore në lidhje me këtë të ashtuquajtur projekt Super League ’.

“UEFA e kupton pse procedimi disiplinor duhej të pezullohej për momentin, por mbetet e sigurt dhe do të vazhdojë të mbrojë pozicionin e saj në të gjitha juridiksionet përkatëse.”, përfundon njoftimi zyrtar.

Lexo edhe

Video