Steinmeier gati për një mandat tjetër, Të Gjelbrit e mbështetën kandidaturën

Steinmeier gati për një mandat tjetër, Të Gjelbrit e mbështetën kandidaturën

Frank-Walter Steinmeier është gati për një mandat tjetër si president i Gjermanisë, pasi kandidatura e tij u mbështet nga Partia e Gjelbër, raporton Politico.

Steinmeier është “një president shumë i mirë dhe shumë i respektuar, i cili fitoi merita të mëdha si president i vendit tonë në mandatin e tij të parë”, thanë Të Gjelbrit, duke shtuar se ata ishin “të sigurt se ai do të vazhdojë të mbështesë dhe udhëheqë shoqërinë gjermane në vështirësitë. rrugëdalje nga pandemia”.

Steinmeier, i cili ka qenë president që nga viti 2017, është kandidati i vetëm për presidencën, përpara votimit parlamentar më 13 shkurt.


Pavarësisht spekulimeve se mund të ketë një kundërshtar nga aleanca CDU/CSU, kjo nuk ndodhi.

Partia Socialdemokrate, së cilës i përket Steinmeier, si dhe Demokratët e Lirë (Liberalët) kanë deklaruar mbështetjen e tyre për presidentin aktual, ndaj nuk ka dyshim se do të fitojnë një mandat të ri pesëvjeçar.

Për t’u rizgjedhur president, Steinmeier ka nevojë për një shumicë absolute prej 1.472 votash në parlamentin federal, në dy raunde votimi.

Në rast se votimi shkon në raundin e tretë, mjafton një shumicë e thjeshtë për të fituar.

Lexo edhe

Video