​PDK: Nacrt zakona o javnim funkcionerima i nacrt zakona o Tužilačkom savetu su u suprotnosti sa Ustavom
Vesti
Pročitajte: 1 мин.
3 week ago
Линк је копиран

Demokratska partija Kosova saopštila je da su Nacrt zakona o javnim funkcionerima i Nacrt zakona o Tužilačkom savetu u suprotnosti sa Ustavom zemlje. Najveća opoziciona stranka optužila je izvršnu vlast da Predlogom zakona o javnim funkcionerima želi da politizuje i uništi javnu upravu, a da se Predlogom zakona o Tužilačkom savetu zapleni tužilaštvo u zemlji. Sve dok nisu upozorili da će, ukoliko budu odobreni kao takvi u Skupštini, biti upućeni na ocenu Ustavnom sudu.

Član rukovodstva Demokratske partije Kosova Perparim Gruda je na konferenciji za novinare u utorak rekao da dva predloga zakona koja su usvojena u prvom čitanju u Skupštini odražavaju neustavan pristup vladajuće stranke.

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress