Kurti je uveren u apsolutnu pobedu na izborima, opozicione stranke moraju biti jedinstvene
Vesti
Pročitajte: 1 мин.
1 month ago
Линк је копиран

Posle izjava čelnika pokreta Samoopredeljenje, istovremeno i premijera Aljbina Kurtija, da su ubeđeni da će 2025. godine pobediti na parlamentarnim i lokalnim izborima, politički analitičari smatraju da je neophodno da se opozicione stranke suprotstave šefu vlade. Prema njihovim rečima, ako opozicija nema zajednički cilj protiv stranke na vlasti, onda će se aktuelni premijer Aljbin Kurti još jednom dokazati kao neprikosnoveni lider i opozicija će imati loš izborni rezultat. Međutim, takođe postoje sumnje da će tri opozicione stranke PDK, LDK i AAK naći zajednički jezik da se takmiče kao opozicioni front.

Politički analitičar Artan Muhadžiri kaže za KosovaPress da je neshvatljivo kako opozicioni lideri ne postižu, barem formalno i šire, dogovor da se suprotstave premijeru Kurtiju kao zajednički opozicioni front.

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress