Priča o danu oslobođenja Srbice i povratku na spaljena imanja
Vesti
Pročitajte: 1 мин.
1 month ago
Линк је копиран

„Od 18. juna 1999. godine više je nisam nosio“, kaže bivši vojnik Oslobodilačke vojske Kosova Dževahir Geci o uniformi koju čuva već 25 godina.

Čuva ga kao simbol ponosa i požrtvovanja, gde kaže da ga je poslednji put nosio na dan oslobođenja Skenderaja. Geci je zajedno sa drugim vojnicima OVK pomagao stanovništvu da uđe u slobodni grad. Bivši komandant Prvog bataljona 112. brigade "Arben Haliti" priča o radosti tog dana za KosovaPress, iako kaže da su skoro sva sela mirisala na dim od srpskog terora. Između ostalog, govori i o rodbinskim vezama sa legendarnim komandantom Ademom Jašarijem, govoreći o slučaju da je u njegovoj kući bio opkoljen od srpskih snaga.

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress