Izmene zakona o NKM-u, 80% nisu u skladu sa standardima SE
Vesti
Pročitajte: 1 мин.
1 month ago
Линк је копиран

Izmene novog zakona za NKM, koji predviđa licenciranje onlajn medija, njihovo praćenje i kazne do 40 hiljada evra, smatraju se pogrešnim i ne u skladu sa standardima Saveta Evrope. Univerzitetski profesori i Udruženje novinara Kosova (UNK) pozivaju da se uzmu u obzir preporuke Saveta Evrope, jer 80 odsto preporuka nije uzeto u obzir od strane Vlade koju predvodi Pokret Samoopredeljenje na vlasti.

Kurtijeva vlada, navodi UNK, namerno ignoriše standarde Saveta Evrope, uz mogućnost da se u budućnosti stvori prostor političke intervencije, čime se narušava sloboda medija, jedan od osnovnih standarda evropske Unija.

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress