Očekuje se da će Vlada ozbiljno tretirati otvaranje mosta na Ibru, opozicija traži koordinaciju sa saveznicima
Vesti
Pročitajte: 1 мин.
1 month ago
Линк је копиран

Otvaranje mosta na Ibru u Mitrovici za broj dva u Vladi Kosova je tema koja se mora ozbiljno tretirati. Prema rečima zamenika premijera, istovremeno i ministra spoljnih poslova i dijaspore, Donike Gervalla, jačanje suvereniteta bez povećanja rizika je najplodonosnija strategija izvršne vlasti. Ona upozorava na pozitivne korake na ovu temu, ali dodaje da su svesni da ne bi trebalo da ugrožavaju bezbednost zemlje. S druge strane, otvaranje mosta na Ibru pozdravljaju i u Alijansi za budućnost Kosova, ali ističu potrebu za koordinacijom sa saveznicima, dok sumnjaju da se ova odluka donosi za izbornu agendu. U međuvremenu, politički analitičari traže od vlade da otvori most bez velike političke buke, uprkos tome što su rekli da stabilnost srpske zajednice na severu više nije ono što je bila.

Donika Gervala za KosovaPress ne kaže kada će vlada preduzeti mere za otvaranje mosta, jer kaže da će onog trenutka kada bude došlo do toga narod to videti.

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress