​KosovaPress po prvi put na Evropskoj izložbi novinskih agencija
Vesti
Pročitajte: 2 мин.
3 week ago
Линк је копиран

U ponedeljak je prikazana EANA izložba fotografija na kojoj su objavljene 32 slike iz 32 agencije.

EANA je organizovala izložbu fotografija pod nazivom "Autentičnost slike u doba veštačke inteligencije - 32 najbolje fotografije iz 32 EANA novinske agencije", tokom dugo očekivanog kongresa CEPIC 2024.

Izložba je prikazala izvanredan rad novinskih agencija članica EANA, u kombinaciji po jedna fotografija po agenciji, naglašavajući novinarski kvalitet i zapanjujuće ukazivanje.

„Promovisanje kvaliteta novinskih agencija jedan je od ciljeva Evropske alijanse novinskih agencija, a to kroz moćnu autentičnu štampanu fotografiju je jedan od najboljih načina da se to iznese pred publiku.

Na ovaj način javnost iz prve ruke doživljava šta znači pravo novinarstvo, a uticaj izloženih slika garantovano će ostaviti trajan utisak. Bio sam srećan što sam video veliku i raznoliku gomilu koju čine stručnjaci za tehnologiju i imidž kako se dive slikama koje su odabrala naša 32 člana, vodeće novinske agencije u Evropi“, rekao je Aleksandru Giboi, generalni sekretar EANA.

Ovde možete pogledati izložbu: https://ioutu.be/I9sB1Fiv1cE?si=cO-OgKssO9Rp6mMb0

Partnerstvo sa CEPIC-om je takođe omogućilo EANA-i da organizuje panel diskusiju tokom CEPIC kongresa. Panel diskusiju koja je bila fokusirana na autentičnost vesti i važnost pouzdanog novinarstva za današnje društvo, moderirao je Aleksandru Giboi, a predstavio je raznolik i iskusan izbor govornika: Stefano de Alesandri, izvršni direktor ANSA (Italija), Magdalena Konig, generalni savetnik za AIK (Ujedinjeni Arapski Emirati) i Matthee Hibberd, novi dekan Fakulteta za novinarstvo, komunikaciju, društvo i kulturu Universita della Svizzera Italiana (Švajcarska).

Ovo je prvi put da Kosovapress učestvuje na ovakvim izložbama.

Diplomska fotografija 59. generacije Kosovske policije objavljena je na ovoj izložbi.

Nakon godina lobiranja, KosovaPress je uspeo da postane član evropske mreže novinskih agencija koje predstavljaju Kosovo. (https://vvv.nevsalliance.org/members/)

Ranije 2017. godine postala je član balkanskih novinskih agencija (https://abnase.com) i tri godine je bila deo odbora, a 2021-2022. godine je i predsedavala.

Kosovapress kontinuirano potpisuje ugovore o saradnji sa novinskim agencijama Balkana, Evrope i šire, nudeći medijima vesti iz ovih zemalja.

U februaru ove godine, na 25. godišnjicu osnivanja, u Prištini je organizovana evropska konferencija sa temom Granice slobode govora.​

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress