Događaji od 30. aprila
Događaji
Pročitajte: 4 мин.
1 month ago
Линк је копиран

Premijer Kosova Aljbin Kurti odaje počast u znak sećanja na masakre u Globaru, Verbocu, Štutici i Marini. (Globar, Verboč, Štutica i Marin, 08:30 časova)

Nastavlja se suđenje u slučaju Tači i drugi. (Hag, 09:00 - 16:30 časova)

Skupština opštine Dečane održava redovnu sednicu. (Sala Skupštine opštine, 10.00 časova)

Premijer Aljbin Kurti odaje počast u znak sećanja na smrt bivšeg poslanika Alija Lajčija. (Skupština Kosova, 10.30 časova)

Препоручено
Događaji 21. marta
Nastavlja se sudsko zasedanje izricanjem presude u krivičnom predmetu, protiv okrivljenog K.J., optuženog za krivično delo teško ubistvo. (Osnovni sud u Uroševcu, 10:00 časova)

U Skupštini Kosova odaje se počast povodom smrti aktivista nacionalnog pitanja, bivšeg poslanika Skupštine Alija Lajčija. (Hol Parlamenta, od 10.00 do 12.00 časova)

Komisija za obrazovanje, nauku, tehnologiju, inovacije, kulturu, omladinu i sport razmatra godišnji izveštaj o radu Kosovskog saveta za kulturno nasleđe za 2022. godinu (Skupština Kosova, sala N225, 10:00)

Komisija za zakonodavstvo, mandate, imunitete, Poslovnik Skupštine i nadzor Agencije za borbu protiv korupcije razmatra Nacrt kodeksa ponašanja poslanika Republike Kosovo. (Skupština Kosova, sala N506, 10.00 časova)

Ministarka Ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine Rozeta Hajdari izveštava Komisiji za privredu, industriju, preduzetništvo i trgovinu u vezi sa realizacijom projekata ministarstva za 2023. godinu i planova ministarstva za 2024. godinu, kao i načelno razmatranje Nacrta Ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine. Zakon br. 08/L-295 o kripto imovini. (Skupština Kosova, sala N10, 11:00 časova)

Препоручено
Događaji 11. oktobra
Komisija za zdravstvenu i socijalnu zaštitu održava sledeću sednicu i razmatra: Medicinu rada, dostignuća i izazove. (Skupština Kosova, sala N303, 11.00 časova)

Komisija za pitanja bezbednosti i odbrane razmatra izveštaj sa predlogom amandmana na Predlog zakona br. 08/L-225 za Odbrambenu obaveštajnu i bezbednosnu agenciju. (Skupština Kosova, sala N302, 12:00 časova)

Komisija za ljudska prava, ravnopravnost polova, za nestala lica, žrtve seksualnog nasilja u ratu i predstavke vodi raspravu u Komisiji po pitanju povećanja broja tužilaca koji će se baviti ratnim zločinima i zločinima seksualnog nasilja tokom rata u Kosova, pozvani: Aljbuljena Hadžiju – ministarka pravde i Ardian Hajdaraj – predsednik Tužilačkog saveta Kosova. (Skupština Kosova, sala N303, 13:00 časova)

Kosovski institut za pravo (IKD), zajedno sa Unijom samostalnih sindikata Kosova i Ujedinjenim sindikatom obrazovanja, nauke i kulture Kosova, uz podršku Programa građanskog angažovanja, objavljuje: „Priručnik za proglašavanje legalnog štrajka.“ (Hotel „Sirijus“, 13:30 časova)

Vlada Kosova, u saradnji sa USAID-om, organizuje ceremoniju obeležavanja za dobijanje prvog kreditnog rejtinga u istoriji Kosova, ovaj rejting će služiti kao pasoš Kosova u privlačenju stranih investicija. Ovu ceremoniju organizuje Vlada Republike Kosovo u saradnji sa USAID-om. Učestvuje premijer Aljbin Kurti. (Hotel "Emerald", 14:00 časova)

Skupštinska istražna komisija u pogledu stepena upravljanja radnim odnosom pripadnika Službe spoljnih poslova i službenika Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore utvrđuje spisak dokumentacije i razmatra angažovanje stručnjaka, kao i razmatra zahtev za izdvajanje budžeta istražne komisije. (Skupština Kosova, sala N303, 15:00 časova)

Premijer Kosova Aljbin Kurti učestvuje na memorijalnoj akademiji za bivšeg poslanika Alija Lajčija. (Crvena sala, Palata omladine, 16:00 časova)

Agencija Vlade SAD, Millennium Challenge Corporation i Vlada Kosova, pokreću Compact program, koji će omogućiti čista energetska rešenja za poboljšanje energetske situacije na Kosovu. Na ceremoniji potpisivanja stupanja na snagu Kompakt projekta govoriće:

predsednica Kosova Vjosa Osmani, premijer Kosova Aljbin Kurti, američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenije i potpredsednik Milenijumske korporacije izazova (MCC) Kameron Alford. (Sviss Diamond Hotel, 17:00 časova)

Održava se događaj za osnivanje Fondacije Tim Rijad, fondacije posvećene zaštiti prava i inkluziji dece sa smetnjama u razvoju. (Klan Arena, 18:00 časova)​

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress