Danas na sastanku u Briselu EU očekuje dogovor o dinaru
Vesti
Pročitajte: 1 мин.
2 month ago
Линк је копиран

Četvrti put zaredom, u četvrtak u Briselu, sastaće se glavni pregovarači Kosova i Srbije u vezi sa Uredbom CBK koja zabranjuje upotrebu dinara na Kosovu. U Evropskoj uniji potvrđuju sastanak, dok od strana očekuju da se, kako kažu, ponašaju evropski i postignu dogovor.

U međuvremenu, prema vladajućoj stranci, o uredbi se ne može pregovarati i da neće postojati alternativa koja sprečava ili odlaže sprovođenje odluke. Međutim, prema njihovim rečima, dogovor na poslednjem sastanku sa predlogom Evropske unije za privremeno rešenje vezan je samo za olakšanje da građani Srbije na Kosovu ovom odlukom ne budu oštećeni.

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress