Hovenier traži da se promeni način sprovođenja Uredbe CBK
Vesti
Pročitajte: 1 мин.
2 month ago
Линк је копиран

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Jeffry Hovenier zatražio je izmenu načina primene Uredbe CBK kojom je zabranjeno korišćenje srpskog dinara. On je posle sastanka sa potpredsednikom vlade Besnikom Bisljimijem rekao da vidi pozitivne znake sa sastanka koji su glavni pregovarači Kosova i Srbije imali u utorak u Briselu.

Hovenier je pred medijima odgovorio i na pretnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu, gde je podvukao da Kosovo ima velike bezbednosne garancije, pošto je na Kosovu najmoćniji i najuspešniji vojni savez (NATO) i da je spreman da odgovori ako je to potrebno.

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress