Pozicija i opozicija: Ne bi trebalo da bude političkih diskusija o uredbi CBK u Briselu
Pročitajte: 1 мин.
3 month ago
Линк је копиран

Vladajuća stranka, Pokret Samoopredeljenje, ponovila je da u Briselu neće biti političkih razgovora o uredbi Centralne banke Kosova u okviru dijaloga sa Srbijom. Prema njihovim rečima, jedini oblik rasprave o odluci o dinaru može biti da se iznađu uslovi da srpska zajednica na Kosovu prihvati sredstva iz Srbije. Dve opozicione stranke, PDK i AAK, kategorički su protiv rasprave u Briselu o uredbi CBK.

Šefica poslaničke grupe LVV Mimoza Kusari-Ljilja rekla je da je jedini način da se pozabavimo uredbom CBK-a pronalaženje olakšica za otvaranje bankovnih računa za građane srpske zajednice na Kosovu. Kusari-Ljilja je takođe ponovila da je nastavak kaznenih mera protiv Kosova od strane EU besmislen.

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress