​Većina podijeljena za Predlog zakona o reproduktivnom zdravlju i potpomognutoj oplodnji
Прочитајте: 1 мин.
1 month ago
Линк је копиран

Skupština Kosova, u nedostatku kvoruma, u drugom razmatranju nije usvojila Nacrt zakona o reproduktivnom zdravlju i medicinski potpomognutoj oplodnji. Za ovaj predlog zakona bilo je velikih nesuglasica čak i među poslanicima Vlade, gde su za isti predložena 42 amandmana, od kojih je 20 poslanika Visara Korenice, koji je rekao da ga za isti podržava deset poslanika. U međuvremenu, u amandmanima koje je on predložio, opozicioni poslanici nisu učestvovali u glasanju.

Korenica je rekao da je izuzetno problematičan Nacrt zakona o reproduktivnom zdravlju i potpomognutoj oplodnji, gde je, prema njegovim rečima, narušena institucija porodice i braka. On je dodao da se kroz njega pravo na planiranje porodice daje pojedincima, a ne samo paru.

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress