Odluka o dinaru, zabrinutost zbog novih sankcija
Pročitajte: 1 мин.
3 month ago
Линк је копиран

Neuvažavanje zahteva međunarodnih saveznika da se odluka o srpskom dinaru odloži može doneti nove kaznene mere Evropske unije protiv Kosova, smatraju politički analitičari. Prema njihovim rečima, Kosovo nikada nije postiglo sve svoje ciljeve jednom odlukom, pa je potrebna koordinacija sa saveznicima. Međutim, ne očekuju se nove kaznene mere zbog nove uredbe CBK-a u vladajućoj stranci Pokretu Samoopredeljenje. Naprotiv, zahtevaju da se postojeće mere uklone što je pre moguće.

Politički analitičar Arbnor Sadiku kaže za KosovaPress da na osnovu insistiranja Evropske unije i SAD da se odluka o dinaru odloži, Kosovo mnogo rizikuje novim sankcijama.

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress