​Tri godine od pobede LVV-a, proširenje suvereniteta na severu se vidi kao jedino dostignuće
Pročitajte: 1 мин.
3 month ago
Линк је копиран

Danas se navršava tri godine od pobede pokreta Samoopredeljenje na izborima 14. februara 2021.godine. Vlada koju predvodi premijer Aljbin Kurti, prema mišljenju političkih analitičara, nije donela veće promene u razvoju zemlje, ali su naglasili ulogu izvršne vlasti u uspostavljanju vladavine prava u severnom delu zemlje. Prema njihovim rečima, za vreme Kurtijeve vlade sever diše drugačije nego ranije i tamo se vodi borba protiv kriminalnih i terorističkih grupa.

Politički analitičar Arton Demhasaj kaže za KosovaPress da je na severu vladavina prava veća, ali prema njegovim rečima, zemlja i dalje ostaje pod kaznenim merama Evropske unije zbog neraspisivanja novih izbora u Severu.

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress