Osmani: Naši saveznici nikada nisu bili protiv Ustava Kosova
Pročitajte: 1 мин.
3 month ago
Линк је копиран

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da Kosovo ima međunarodne saveznike pored sebe, koji nikada nisu bili protiv Ustava Kosova niti vladavine prava. Predsednica zemlje je naglasila da uredba CBK nije protiv srpskog dinara, već da se radi o pranju novca i sprečavanju korupcije. Ona je, međutim, istakla potrebu da se u saradnji sa saveznicima pronađe efikasan način preko kojeg bi građani Kosova, uključujući i Srbe, bili informisani o primeni uredbe CBK-a.

Osmani je na konferenciji za novinare, zajedno sa nemačkim ministrom odbrane Borisom Pistorijusom, rekao da Kosovo ima ustavnu obavezu da rasformira paralelne strukture, što proizilazi iz sporazuma sa Srbijom iz 2013. godine.

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress