Guverner Ismailji: Razvijeni sistem plaćanja sprečava pranje novca i finansiranje terorizma
Pročitajte: 1 мин.
3 month ago
Линк је копиран

Centralna banka Kosova organizovala je okrugli sto, sastanak Foruma za ponovno uspostavljanje Nacionalnog saveta za plaćanja u cilju podrške reformama u oblasti plaćanja, kroz proširenje inkluzije i povećanu saradnju između aktera ekosistema tržišta plaćanja na Kosovu.

Tokom ovog sastanka, guverner CBK, Ahmet Ismailji, rekao je da je svrha ove inicijative da se reorganizuje i učini funkcionalnim Nacionalni savet za plaćanja (NKP), ažuriranje razvoja pravne i tehničke infrastrukture u oblasti plaćanja i definisanje nacionalnog plana za finansijsku inkluziju i smanjenje upotrebe gotovine gde će biti definisane i dogovorene aktivnosti zainteresovanih strana za povećanje pristupa.

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress