Stručnjaci kažu da je trend kapitalnih investicija i dalje nizak, većina negira
Pročitajte: 1 мин.
3 month ago
Линк је копиран

Trend kapitalnih investicija u našoj zemlji je i dalje nizak, a to, prema mišljenju ekonomskih stručnjaka, utiče na negativan učinak poslovanja, ali i na privredni rast. Međutim, Vlada i poslanici LVV-a se ne slažu oko ovog smanjenja. Do septembra 2023.godine stopa kapitalnih ulaganja dostigla je 35 odsto.

Međutim, do 2023. godine centralni nivo je izvršio kapitalna ulaganja od 17 odsto, a lokalni 22 odsto, pozivajući se uvek na podatke GAP instituta za prvih šest meseci. Tako je trend kapitalnih ulaganja u poslednjih pet godina smanjen. Prema ovom institutu, najniži nivo rashoda je bio 2022. godine sa samo 9 odsto kapitalnih investicija koje je potrošio centralni nivo, za razliku od lokalnog nivoa koji je imao 19 odsto.

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress