Događaji 28. marta
Pročitajte: 2 мин.
1 year ago
Линк је копиран

Komisija za zdravstvo i socijalnu zaštitu razmatra Nacrt zakona o sprečavanju i kontroli zaraznih bolesti. (Skupština Kosova, 09:00 časova)

Predsednica Republike Kosovo Vjosa Osmani pokloniće se u Memorijalnom kompleksu u Izbici. (Skenderaj, 09:30 časova)

U Specijalnom sudu održava se ročište protiv bivšeg pripadnika Oslobodilačke Vojske Kosova Pjeter Šalje. (09:30 časova)

Potpisan Memorandum o razumevanju između Sudskog saveta Kosova i Opštine Priština o elektronskim pozivima. Frank Pauer, šef Kancelarije Saveta Evrope u Prištini, Nicola Scaramuzzo, vođa tima, Vladavina prava, Kancelarija Evropske unije, Aljbert Zogaj, predsednik Sudskog Saveta Kosova i Perparim Rama, predsednik Prištine, učestvovati. (SSK, 09:30 časova)

Komisija za poslove bezbednosti i odbrane održava sednicu. Izvršni načelnik Policijskog inspektorata Kosova Kuštrim Hodaj pozvan je za godišnji izveštaj o radu za 2022. (Skupština Kosova, 10:00 časova)

Ministar zdravlja Arben Vitia učestvuje u javnoj raspravi o novoj listi esencijalnih lekova. Ova tabela je organizovana u svrhu diskusije i dobijanja preporuka od učesnika kako bi nova lista esencijalnih lekova bila što kvalitetnija i sveobuhvatnija. („Hotel Internacional Priština“, 10:00 časova)

Komisija za politiku i finansije (KPF) održaće sledeći sastanak 28. marta 2023. (utorak), u sali za sastanke KPF-a u „Beloj kući“ – Prizren, u 10:00 časova)

Džudo savez Kosova organizuje demonstraciju džudoa u model školi “Qamil Batalli” u Prištini, koja ima za cilj da promoviše sport džudo kao vannastavnu aktivnost u osnovnim i srednjim školama na Kosovu. (Škola modela “Qamil Batalli” “, 12:00 časova)

Komisija za ljudska prava, ravnopravnost polova, za nestala lica, žrtve seksualnog nasilja rata i predstavke razmatra dosadašnji rad Vladine Komisije za priznavanje i proveru statusa lica silovanih tokom rata, kao i rad i izazove ove komisije. Pozvani: predstavnici Vladine komisije za priznavanje i provjeru statusa silovanih tokom rata. (Skupština Kosova, 13:00 časova) Komisija za budžete, rad i transfere razmotrila je listu kandidata za mesto guvernera Centralne Banke Republike Kosovo. (Skupština Kosova, 14:00 časova)

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress