KEK ignoriše Ustav o naknadi radnika za rad vikendom
Pročitajte: 1 мин.
1 year ago
Линк је копиран

Kosovska Energetska Korporacija (KEK) već više od pet meseci ne sprovodi odluku Ustavnog suda o isplati 3,3 miliona evra za svojih 1.300 radnika.

Radnici KEK-a očekuju da u proseku dobiju po 3 hiljade 500 evra za obavljene radove tokom vikenda, za koje ranije nisu bili plaćeni.

Konačan pravni epilog slučaj je dobio krajem septembra 2022. godine, na osnovu odluke Ustavnog suda.

Ovaj iznos novca od 3,3 miliona evra KEK je prinuđen da podeli radnicima kao nadoknadu za radne dane tokom vikenda, za period od 2011. do 2018. godine.

Radnici i dalje traže od KEK-a ostvarivanje svojih prava na naknadu.

Naime, sindikat ovog javnog preduzeća je dao ultimatum rukovodstvu KEK-a za sprovođenje odluke Ustavnog suda, inače upozoravaju na proteste.

Međutim, povodom nesprovođenja odluke Ustavnog suda, rukovodstvo KEK-a nije odgovorilo KosovaPress-u...

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress