​CBK: Ekonomski rast do 4 odsto, doznake iz dijaspore dostigle milijardu evra
Pročitajte: 1 мин.
1 year ago
Линк је копиран

Guverner Centralne banke Kosova Fehmi Mehmeti rekao je u četvrtak da se prema procenama CBK-a očekuje da će privredni rast u 2022. godini pokazati usporen rast od 3 do 4 odsto, uglavnom zbog sužavanja domaće potražnje i povećanja uvoza , dok je izvoz imao pozitivan uticaj.

Guverner Mehmeti je na konferenciji za kraj godine rekao da je tokom 2022. godine došlo do promene globalne dinamike kao posledica agresije na Ukrajinu, koje su pratile povećana inflacija, promene monetarne politike i povećane kamatne stope, kao i usporavanje rasta svetske trgovine kao rezultat poremećaja u lancu snabdevanja. To se odrazilo i na ekonomsku aktivnost na Kosovu...

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress