​Održano još jedno veče pesnika u Leposaviću
Pročitajte: 3 мин.
2 year ago
Линк је копиран
U prostorijama gradske biblioteke "Sveti Sava" u Leposaviću sinoć je održana promocija zbirki pesama Dragomira Sekulića.Tokom večeri publici je predstavljeno deset knjiga od kojih je jedna posvećena pričama. Pesnik je protekle godine zbog bolesti kratko napravio pauzu. On kaže da još ima pregršt pesama i dodaje da nije ni sanjao da će imati svoje zbirke, sve dok jednog dana nije prelomio i krenuo u objavljivanje stihova. "Bilo je u početku pisanja, ne znam šta sam to radio da počnem da pišem. Nisam mislio nikada da ću da pišem. Imao sam pesme, ali jednog dana sam prelomio 92' i za deset godina napisao sam deset knjiga. To je prošlo onako, to je fenomen. Ali mi je išlo. I sada sam bolestan, ali imam napisanu jednu knjigu i drugu, već su gotove", kazao je Dragomir Sekulić. Zbog bolesti ne može da govori tečno ali sve razume i nastaviće da piše sve dok je zdravlja dodaje on. "Ja se trudim i trudiću se dok bude zdravlja i sreće pisaću još mnogo knjiga", istakao je pesnik. Tokom večeri videli smo jedan portret pesnika koji ima deset knjiga od kojih je jedna knjiga posvećena pričama kazao je recenzent Golub Jašović. "Ja bih ovo veče nazvao jednim skupom na kome smo mogli da vidimo portret pesnika Dragomira Sekulića. Dragomir Sekulić ima čuli ste večeras deset objavljenih knjiga pesama. On je živeći u jednoj ovako maloj sredini gde to nije ni malo lako penzioner je i na kraju krajeva tu su i materijali troškovi. On nije imao neku veliku podršku nekih organizacija društava i možda od nekih koji bi trebali da pomažu ovakve projekte. Većinu ovih svojih knjiga on je finansirao sam", kazao je recenzent Golub Jašović. Danas je svaka reč podložna kritici i sudu javnosti, kaže Novica Sovrlić. "Nije lako napisati deset knjiga pogotovu danas kada je svaka reč podložna kritici i sudu javnosti. Nekad je nastupiti javno bilo privilegije, danas je to velika odgovornost", dodao je profesor Novica Sovrlić. Veče predstavljanja još jednog pesnika Dragana Sekulića rođenog 1948. godine u selu Gornji Krnjin kod Leposavića upotpunio je i kulturni program KUD "Kopaonik", a stihove pesama govorili su učenici osnovne škole "Leposavić". Ljubitelji Sekulićevih stihova imali su priliku da čuju i jednu od mnogobrojnih pesma "Crno oko".
Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress