Guverner CBK-a, teško je da se interveniše u sprečavanju inflacije
Pročitajte: 1 мин.
2 year ago
Линк је копиран

Guverner Centralne banke Kosova Fehmi Mehmeti smatra teškom intervenciju u sprečavanju rasta cena osnovnih proizvoda. On kaže da je inflacija uvezena i da bi svaka intervencija imala negativan efekat na ekonomiju zemlje.

Izveštavajući Komisiji za budžet, rad i transfere, Mehmeti je rekao da je samo u januaru ove godine stopa inflacije iznosila 7,1 odsto.
Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress