Ćalaj: Kosovskoj policiji nije bilo dozvoljeno da istraži slučaj dostavljanja dokumenata u OVL-OVK-a
Pročitajte: 1 мин.
2 year ago
Линк је копиран

Bivši generalni direktor kosovske policije Rašit Ćaljaj počeo je svedočenje pred Specijalizovanim većima u Hagu na suđenju Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju. Ćalaj je pred sudskim većem rekao da su zvaničnici OVL-OVK-a zatražili od kosovske policije da ispita slučaj sa dokumentima koje je nepoznato lice poslalo u toj organizaciji, ali je Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo da KP ne može da se bavi ovim slučajem pošto isti je nadležnost Specijalizovanog tužilaštva u Hagu.

Ćaljaj je rekao da su se istražitelji Kosovske policije odazvali pozivu zvaničnika te organizacije, koji su kontaktirali direktora istražnog odeljenja u Kosovskoj policiji, koji je, prema njegovim rečima, kontaktirao tužioca Specijalnog tužilaštva na Kosovu koji je rekao da KP može ne otvarati slučaj u ovom slučaju.
Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress