Spanja nuk do ta ndjekë Italinë në hapjen e turizmit

Spanja nuk do ta ndjekë Italinë në hapjen e turizmit

Spanja nuk do të ndjekë shembullin e Italisë në zgjidhjen e krizës koronavirus, kështu që do të hapë turizmin dhe kufijtë e saj më vonë, në mënyrë që virusi të mos shpërthejë përsëri, tha qeveria në Madrid.

“Italia po shkon shumë shpejt me masa lehtësuese. Shpresoj se gjithçka do të jetë mirë atje, por ato po marrin shumë rreziqe “, tha kryeministri Pedro Sánchez.

Italia ka rikthyer veprimtarinë në vend, dhe më 3 qershor synon të hapë kufijtë e saj, por Spanja nuk do t’i lejojë banorët e saj të udhëtojnë brenda këtij vendi deri në fund të qershorit, kështu që nuk dihet se kur lejohen turistët e huaj të vijnë në Spanjë.

Që kur koronavirusi u shfaq në Spanjë në fund të shkurtit, qeveria ka ndjekur të njëjtat hapa të ndërmarrë nga qeveria italiane, nga e cila u përhap virusi. Në Madrid besojnë se koronavirusi erdhi në Spanjë përmes fluturimeve 70-javore nga Italia dhe lidhjeve të mira midis dy vendeve.


Këto dy vende janë ndër më të prekurit nga koronavirusi në Evropë. Në Itali, 32,000 njerëz vdiqën, dhe në Spanjë 27.888. Italia ka një popullsi prej 60 milionë, ndërsa Spanja ka një popullsi prej 47 milionë.

Sektori i turizmit po bën presion dhe lobon në të dy vendet, duke kërkuar masa lehtësuese, por Spanja të mërkurën zgjati gjendjen e jashtëzakonshme deri më 7 qershor, kur Sánchez mund të kërkojë një zgjatje të re deri në fund të qershorit.

Mijëra gjermanë, britanikë dhe francezë kanë shtëpitë dhe shtëpitë e tyre në Spanjë, kështu që ekziston gjithashtu një kërkesë nga vendet e tyre për të hapur kufijtë.

Qeveria spanjolle ka frikë se ata do të importonin virusin, pasi Mbretëria e Bashkuar aktualisht ka numrin më të madh të rasteve në Evropë.

Kufijtë e Spanjës janë të mbyllur dhe vetëm shtetasit spanjollë që kthehen nga jashtë, punonjës ndërkufitar, shoferë kamionësh, profesionistë shëndetësie dhe njerëz me një certifikatë emergjence siç janë operacionet e dakorduara në Spanjë, lejohen të hyjnë në vend.

Lexo edhe

error: