Sot i jepet lamtumira e fundit Mbretëreshës Elizabeth II.

Sot i jepet lamtumira e fundit Mbretëreshës Elizabeth II.

Mijëra njerëz u mblodhën në Westminster Abbey, përgjatë rrugës prej 40km nga Londra qendrore në Windsor, me shpresë për të kapur pak nga funerali i Mbretëreshës Elizabeth II. Në moshën 96 vjeçare, Mbretëresha ishte bërë simbol i stabilitetit mes ndryshimeve të vazhdueshme.


Sundimi 70 vjeçar u vu re nga lufta dhe pandemia, e shoqëruar për rolin e Britanisë në skenën botërore. Krerë shtetesh nga e gjitha bota do të marrin pjesë në varrimin e Mbretëreshës për të kujtuar jetën e veprën e saj.

Mbretëresha Elizabeth II vdiq më 8 shtator.

Lexo edhe

Video